Завдання по вивченню дісципліни
Мета: визначити найбільш ефективну модель підтвердження відповідності горілки в аспекті виробника (чи постачальника)
Примітка: ефективність - це відношення результату до затрат. Тому, по перше, ми повинні визначити ті моделі (засоби), які не противорічать (або прямо вимагаються) законодавчим актам України (ЗА Укр). а вже по друге - вибрати наменш затратну модель.
Завдання 1. Розглянути ЗА, які відносятся до продукції "горілка" та визначають моделі оцінювання ії відповідності
Завдання 2. Вибрати наменш затратну модель підтвердження відповідності горілки
Вирішуємо завдання 1
Завдання 1.1 Формуємо перелік органів виконавчої влади, які мають повноваження у сфері підтвердження відповідності горілки, розробляють ЗА або нормативні документи (НД), або регулюють наші дії по досягненню мети, або дають корисну та актуальну інформацію. Позначемо його як "Керівні органи з оцінкі відповідності горілки"
Перелік органів формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці органи?:
1) з наших попередніх знань (Держспоживстандарт України - Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчьої політики)
2) з текстів ЗА та НД. Наприклад, читаємо текст Державного класифікатора продукції ДК 016. З перших рядків бачимо, що перелік формував Держспоживстандарт України, а зміни вносилися згідно з наказами Міністерства економичного розвитку і торгівлі. Значить - оба ці органи нам потрібні у переліку. Вони можуть бути нам корисні.
3) з любих інших джерел. Тільки необхідно точно знати, що вони нам корисні та що конкретно ми знайдемо у них
ВИМОГИ до результату вирішення завдання 1.1. Пишимо повну назву органу, скорочену назву, посилання на головну сторінку офіційного сайту, даємо перелік корисної інформації з сайту з конкретним посиланням
Завдання 1.2 Формуємо перелік ЗА, які є для нас керівними та корисними
Перелік ЗА формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці ЗА?:
1) з наших попередніх знань (ЗУ про технічні регламенти та оцінку відповідності, технічні регламенти України.......)
2) з текстів ЗА та НД. Наприклад, читаємо текст ЗУ "Про технічні регламенти та оцінку відповідності". У розділі 10 п. 18 є посилання на ЗУ "Про загальну безпечність нехарчьової продукції" і т.д. Він може бути нам корисним.
3) з любих інших джерел. Тільки необхідно точно знати, що вони нам корисні та що конкретно ми знайдемо у них
Завдання 1.3 Формуємо перелік НД, які є для нас керівними та корисними
Перелік НД формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці НД?: дивись завдання 1.2
|