Главная » Статьи » СЕРТИФИКАЦИЯ ОБЩЕЕ » Серт Общ Главная

ОДПУСТР Задачи по изучению курса

Організація діяльності піддрозділів та установ в сфері технічного регулювання Головна

Завдання по вивченню дісципліни

Мета: визначити найбільш ефективну модель підтвердження відповідності горілки в аспекті виробника (чи постачальника)

Примітка: ефективність - це відношення результату до затрат. Тому, по перше, ми повинні визначити ті моделі (засоби), які не противорічать (або прямо вимагаються) законодавчим актам України (ЗА Укр). а вже по друге - вибрати наменш затратну модель.

Завдання 1. Розглянути ЗА, які відносятся до продукції "горілка" та визначають моделі оцінювання ії відповідності

Завдання 2. Вибрати наменш затратну модель підтвердження відповідності горілки

Вирішуємо завдання 1

Завдання 1.1 Формуємо перелік органів виконавчої влади, які мають повноваження у сфері підтвердження відповідності горілки, розробляють ЗА або нормативні документи (НД), або регулюють наші дії по досягненню мети, або дають корисну та актуальну інформацію. Позначемо його як "Керівні органи з оцінкі відповідності горілки"

Перелік органів формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці органи?:

1) з наших попередніх знань (Держспоживстандарт України - Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчьої політики)

2) з текстів ЗА та НД. Наприклад, читаємо текст Державного класифікатора продукції ДК 016. З перших рядків бачимо, що перелік формував Держспоживстандарт України, а зміни вносилися згідно з наказами Міністерства економичного розвитку і торгівлі. Значить - оба ці органи нам потрібні у переліку. Вони можуть бути нам корисні.

3) з любих інших джерел. Тільки необхідно точно знати, що вони нам корисні та що конкретно ми знайдемо у них

ВИМОГИ до результату вирішення завдання 1.1. Пишимо повну назву органу, скорочену назву, посилання на головну сторінку офіційного сайту, даємо перелік корисної інформації з сайту з конкретним посиланням

Приклад виконання вимог до завдання 1.2

1. Керівні органи з оцінкі відповідності горілки

1.1 Міністерство економичного розвитку і торгівлі (Мінекеномрозвитку). Головна сторінка http://www.me.gov.ua/?lang=uk-UA .

     Корисна інформація:

    1) Перелік чинних державних класифікаторів http://www.me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=cfc33978-a539-4286-93c9-2ad7b68eb89a&title=PerelikChinnikhDerzhavnikhKlasifikatoriv

    2) .........................................

1.2. Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчьої політики.......

Завдання 1.2 Формуємо перелік ЗА, які є для нас керівними та корисними

Перелік ЗА формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці ЗА?:

1) з наших попередніх знань (ЗУ про технічні регламенти та оцінку відповідності, технічні регламенти України.......)

2) з текстів ЗА та НД. Наприклад, читаємо текст ЗУ "Про технічні регламенти та оцінку відповідності". У розділі 10 п. 18 є посилання на ЗУ "Про загальну безпечність нехарчьової продукції" і т.д. Він може бути нам корисним.

3) з любих інших джерел. Тільки необхідно точно знати, що вони нам корисні та що конкретно ми знайдемо у них

Завдання 1.3 Формуємо перелік НД, які є для нас керівними та корисними

Перелік НД формуємо та доповнюємо протягом усього навчання. Як ми шукаємо та визначаємо ці НД?: дивись завдання 1.2

 

Категория: Серт Общ Главная | Добавил: Босс (05.10.2017)
Просмотров: 389
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Ответственный: Егоров А.Б |
Дизайн: Гринько А.С. © 2024   
Конструктор сайтов - uCoz